Спојот на илустратор и писател, Seth Armstrong и Johnny Davis може да резултира единствено со патописна книжевност и илустрација. Кога тоа ќе се дополни од страна на е-маркетинг агент, Mr Porter, тогаш докажувањето дека патувањето има трајно влијание врз нашите животи останува запечатено за навек. Радоста на читањето често се врзува со бегството од реалноста Физички може да се во Вашата канцеларија или во автобус, но всушност може да уживате во убавините на некое мистично место благодарение на Вашиот книжевен избор. Во географска смисла, читањето Ви дозволува да истражувате со сетилност на разумот, особено додека сте на одмор.

Во поглед на изборот на шесте класици, Ви ги прикажуваме во прилог и препорачуваме да читате „A Moveable Feast“ на Ernest Hemingway, сместени во кафуле на St Germain во Париз,  „Тravels with Charley“ од John Steinback, да се чита на пат околу САД, Paul Theroux и неговата „The Great Railway Bazaar“ додека сте на Venice Simplon Orient Express, „Canada“ со потпис на Richard Ford, сместени во планина, „Consolations of the Forest“ од Sylvain Tesson некаде во Шкотска и „Gringos“ напишана од Charles Portis, на плажа во Tulum, Mexico…

1

1.

2

2.

3

3.

4

4.

5

5.

6

61

СПОДЕЛИ
Претходна објаваНе постои „не може“ | #IWILLWHATIWANT
Следна објаваПоинаква автобуска станица
Задолжена за најблагорoдната навика, наклонетоста кон книги. Стои на ставот дека умереноста е универзален клуч, нејзината перфекционираност јасно ги селектира информациите со кои врши промоција на книжевната уметност. Живеејќи неколку животи паралелно - како читател и автор, приврзаничка е на ендемичниот вид на автори, модерен конзервативец кога се во прашање вредностите на животот, а истовремено, вечна вљубеничка во убавото.

НЕМА КОМЕНТАРИ