Cristina Hoch e 21- годишна студентка по биологија која во своето слободно време создава неверојатно моќни портрети. Таа е самоук фотограф кој судејќи по фотографиите како да сака да ја фотографира душата на човекот. Фокусот во нејзините фотографии најчесто е во очите, бидејќи очите се огледало на душата.

„Моите фотографии би ги опишала со еден збор – „природа“. Не би сакала да фотографирам манекенки, туку природни луѓе со пеги и едноставни детали…“

52

50

46

http://www.flickr.com/photos/whiteface_greeneyes/

http://www.flickr.com/photos/whiteface_greeneyes/

http://www.flickr.com/photos/whiteface_greeneyes/

http://www.flickr.com/photos/whiteface_greeneyes/

47

http://www.flickr.com/photos/whiteface_greeneyes/

42

54

СПОДЕЛИ
Претходна објаваНаправи сам | Организација на плакар
Следна објаваЗа креативните луѓе…
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ