Telmo Pieper е холандски уметник кој со помош на Photoshop дигитално ги „оживува“ детските цртежи во реална фотографија. „The Kiddie Arts“ е серија обработени фотографии во која можете да ги видите најчудните животни, животни гледани низ призмата на децата во комбинација со нивните цртачки (не)способности. Ќе забележите кит во облик на чевел, полжав со мала куќичка, мува што личи на вонземјанин… но мора да признаете и Вашите цртежи наликувале на овие.

30

29

28

27

26

25

24

23

21

СПОДЕЛИ
Претходна објаваLotus Design Store изненадувања
Следна објаваМапа на книжевни локации
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ