Млад и креативен, фотографот кој веќе имавте прилика да го запознаете – Ѓорѓи Десподов од Прилеп, осмислува приказни во својата глава, го пронаоѓа соодветното место, соодветните модели и реквизити и создава фотографии кои ги раскажуваат претходно осмислените приказни.

Освен својата умешност со објективот во својот најнов едиторијал RAPTURE тој ни претставува и друга страна на неговата креативност, осмислување и рачно изработување на маичка. Едиторијалот е во соработка со моделот Сара Миленковска.

1sara

2sara

3sara

5sara

6sara

7sara

СПОДЕЛИ
Претходна објаваФотографската серија на Оливија
Следна објаваСладок дом во 22 метри квадратни
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ