Сконцентриран на високите ридови и планински врвови, Max Rive го гледа светот од друг агол, од друга височина. Благодарение на фотографиите кои ги создава тој ни овозможува без да бидеме таму да ги видиме најубавите глетки од планините; прекрасни пејсажи кои ни овозможуваат да го доживееме светот од една сосема друга преспектива. Планинарите знаат за што зборуваме, а останатите може да дознаат дел преку фотографиите и можеби наместо море да посетат некојa планина. Потребно е само желба да се избега од топлото и да се има авантуристички дух. Подготвени?

49

54

50

45

48

51

52

46

42

47

53

44

43

СПОДЕЛИ
Претходна објаваЛето & Ars Libris
Следна објаваУрбан светилник
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ