Зошто жените се извинуваат кога нема за што да се извинат?

Новото видео на Pantene каде акцентот е ставен врз #ShineStrong укажува на голем број ситуации во кои жените се извинуваат за работи што не треба да се извинат, додека сето тоа е прифатено здраво за готово од околината. Истражувањата покажуваат дека жените почесто велат „извини/извинете“ од мажите, често перцепирано како совршено разумен акт во кој се отстапува простор. Една жена се извинува пред да постави прашање – и ред друг примери во ова мотивационо видео кое покажува дека работите може да ги направите и без „извини“. Добар почеток за промена на една навидум добра навика која често другите околу Вас ја искористуваат… бидете силни, бидете сјајни!

1

2

3

СПОДЕЛИ
Претходна објаваСо и без тебе | Christian Wilbur
Следна објаваМојот г-дин Совршен – Александра Потер
Задолжена за најблагорoдната навика, наклонетоста кон книги. Стои на ставот дека умереноста е универзален клуч, нејзината перфекционираност јасно ги селектира информациите со кои врши промоција на книжевната уметност. Живеејќи неколку животи паралелно - како читател и автор, приврзаничка е на ендемичниот вид на автори, модерен конзервативец кога се во прашање вредностите на животот, а истовремено, вечна вљубеничка во убавото.

НЕМА КОМЕНТАРИ