Италија, Италија, Италија…

Земја на слободниот, опуштен начин на живот. Каде се роди ренесансата. Каде цути модата. Каде архитектурата е бесмртна. Каде храната е повеќе од совршена.

Погледнете го видеото кое дефинитивно ќе ви отвори апетит и ќе го разбуди гурманот во Вас. Создадено од theperennialplate.com заедно со intrepidtravel.com/food/ . 

Режирано од Daniel Klein и Mirra Fine, додека за музиката (“Pizzica di San Vito”) заслужен е италијанскиот етно бенд, Domo Emigrantes. 

Кеативното и со брз ритам видео покажува десет од најдобрите италијански специјалитети и нивната подготовка. Вистинската слика за Италија, без многу филозофирања. И знаете што? Сликата е одлична. ;)

2

3

4

5

1

СПОДЕЛИ
Претходна објаваСвет без технологија
Следна објава10 прашања за Вашиот живот
Најмладиот член на семејството кое ја создава креативната страна на животот нуди нова перцепција на авантуристичкиот дух кој цели кон откривање на креативитетот низ сите агли на Земјата. Со изострен вкус посветен на седмата уметност, со мелодична селекција и мотивациона природа се труди да ги доближи вредностите на неконвенционалниот стил на живот до помладата публика.

НЕМА КОМЕНТАРИ