Рачниот ракопис никогаш нема да биде заменет од малиот милион типографски фонтови. Доказ за тоа е оваа креативна дама од Бостон – Stephanie Schlim која што создава нови корици на насловите потпишани од браќата Грим. Објавени преку 451 Press, овие изданија коишто ги прикажуваат илустрациите на George Cruikshank и Arthur Rackham, овие книги содржат поинакви наслови од оригиналните приказни, како и прибелешки и документи кои што истражуваат историски и културни контексти на приказните кои им биле раскажани на браќата како деца.

Некои од приказните во оваа збирка ги вклучуваат добро познатите Hansel and Gretel, Snowhite and the Red Little Ridding Hood, но и помалку познатите како The Singing, Springing Lark. Никогаш доста од класичните приказни се потврдува преку оваа нова колекција која што изгледа феноменално во својот финален формат.

1

2

34

5

6

7

8

СПОДЕЛИ
Претходна објаваФото на денот | Збогувањето на жирафата
Следна објаваБесплатни театарски претстави во Драмски
Задолжена за најблагорoдната навика, наклонетоста кон книги. Стои на ставот дека умереноста е универзален клуч, нејзината перфекционираност јасно ги селектира информациите со кои врши промоција на книжевната уметност. Живеејќи неколку животи паралелно - како читател и автор, приврзаничка е на ендемичниот вид на автори, модерен конзервативец кога се во прашање вредностите на животот, а истовремено, вечна вљубеничка во убавото.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР