Tuna Bora направи прекрасни портрети на музичари  во живи бои. Инспирацијата е од поп-сцената, како што може да се зазбележи Daft Punk, Björk, Blood Orange, St. Vincent, Lorde, Jack White, Julian Casablancas, Santogold и многу повеќе.

Bora како уметник е сестан, повеќе за нејзината работа можете да видите тука.

1-tuna-bora-daft-punk

Daft Punk2-tuna-bora-daft-punk-2

Daft Punk3-tuna-bora-julian-casablancas

Julian Casablancas4-devhynes-bloodorange

Dev Hynes – Blood Orange5-tuna-bora-lorde

Lorde6-tuna-bora-st-vincent

St. Vincent7-woodkid

Woodkid8-tuna-bora-bjork

Björk9-santogold

Santogold10-gotye

Gotye11-kareno-yeahyeahyeahs

Karen O – Yeah Yeah Yeahs12-karinandersson-theknife-feverray

Karin Andersson – The Knife Fever Ray13-marcusmumford-1

Marcus Mumford – Mumford & Sons14-tuna-bora-jack-white

Jack White14-tuna-bora-king-krule

King Krule15-yelle

Yelle16-chela

Chela17-daniellehaim-haim

Danielle Haim

 

СПОДЕЛИ
Претходна објаваНаправи сам | Здолниште со пердуви
Следна објаваУникатен фотографски серијал во Париз
Најмладиот член на семејството кое ја создава креативната страна на животот нуди нова перцепција на авантуристичкиот дух кој цели кон откривање на креативитетот низ сите агли на Земјата. Со изострен вкус посветен на седмата уметност, со мелодична селекција и мотивациона природа се труди да ги доближи вредностите на неконвенционалниот стил на живот до помладата публика.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР