Плетена улица

Плетењето за сите нас е поим за топли капчиња, шалови, џемпери и бабички исполнети со огромен мерак дека исплеле нешто убаво за своите внуци....

Видео | Бебе за прв пат слуша оркестар

Кутрото бебе се преплаши од силниот звук на трубите. Реакцијата на бебето е моментот.

Помош за малиот Андреј!

10 годишниот Андреј Ѓорѓиевски од Скопје се лекува на детската клиника Charite-Virchov во Берлин, Германија од дијагноза: акутна лимфобластна леукемија. За жал, ова е втор...

Најфотографираната планина (Швајцарија)

Простирајќи се на границата помеѓу Швајцарија и Италија, 4478 м високиот врв Materhorn, е најпрепознатливата планина во Европа. Нејзините четири страни, скоро секогаш остануваат...

Фото на денот | Мало нилско коњче

Нилско коњче заедно со неговата мајка се хранат со салата и моркови.  

Уникатни подароци за љубителите на вино

Да се добие подарок е лесно, но да се купи е поинаква приказна. Дури и кога имате доволно пари, тешко е да се одбере...

Чудесен свет | Kirsty Mitchell

Ова е чудесен свет, со многу бои, магија, блага меланхолија, романтика и бајковити пејзажи... Ваква е атмосферата во светот на фотографката Kirsty Mitchell. Родена...
video

Малиот принц

Изгледајте ја култната сцена од филмот "Малиот принц" и  размислете.... „Само со срцето може да се гледа добро;Она што е суштинско е невидливо за окото.“  

Сината пештера (Италија)

Јужниот Италијански остров Капри, кој бил омилен кај царевите Август и Тибериус, се наоѓа оддалечен од полуостровот Сорентино, јужно од Неаполскиот залив. Претежно е создадена...

Капа – мозок

Зимата е на прагот и треба да размислиме како ќе си ја заштитиме главата од студот. За таа намена  дизајнерката Alana Noritake, смисли мошне оригинален...

Забавни парчиња мебел

Ако се прашувате како би изгледал нашиот мебел кога би го дизајнирале деца - тогаш мора да ја погледнете оваа откачена збирка на парчиња...

Музикалниот ѕид

Кога дождот почнува да паѓа, овој колоритен, мозаичен систем кој што е прикачен од надворешната страна на една зграда во Neustadt Kunsthofpassage, одеднаш се претвара...