Пиреј – Петре М. Андреевски

Прозниот опус на Андреевски е исклучиво свртен кон македонската реалност, лоциран во македонско село, во етнички чистиот амбиент во Демир Хисар - несомнено, една...

Комични фото манипулации

Аргентинскиот уметник Manuel Archain не је ограничува својата имагинација на едноставни фотографии и наместо тоа создава луди и комични фото - манипулирани сцени, кои...

Скулптури од суво цвеќе

Проектот наречен “Кршливоста на животот“ е збирка на скулптури направени од суво и пресувано цвеќе, собрано од градините и расадниците низ Лондон. Според уметникот Ignacio...

Модерна пештера

"Модерна пештера" е канцаларија на архитектонското биро Selgas Canо од Шпанија изградена во шума. Има форма на долга цевка која е поделена на два дела во...

Верувај дека најдоброто доаѓа

Верувај дека си тука со причина. Има многу нешта на овој свет кои можеме да ги видиме со нашите очи. Но, ако погледнеш со...

Овошје, зеленчук, цвеќе и портрети

Klaus Enrique Gerdes е фотограф кој живее и работи во Њујорк и е еден од подобрите и почитувани фотографи. Препознатлив е по неговиот проект на...

Бескрајно огледало | Боливија

Со пространство од 10,582 km², кое се наоѓа на 3600 m надморска височина на Андите, Salar de Uyuni е најголемата солена пустина во светот....

Weightless | Erika Janunger

Проектот "Weightless" на шведската артистка и дизајнерка Erika Janunger претставува спој на архитектура, кореографија и музика. Се што се чини дека е вертикално поставено во...

Фото на денот | Не ме фотографирај

Преубава фотографија од малиот Андреј Атанасоски од Скопје кој најверојатно се налутил затоа што е фотографиран во неговото "џакузи ".

Кученца за во сечиј дом | Minami Kawasaki

Талентираната дизајнерка од Јапонија, Minami Kawasaki ја користи волната како материјал за дизајнирање и прави толку слатки, мали кученца на кои ретко кој може...

Кралската двојка насликана со кафе

Сите знаеме дека кафето им е омилен напиток на милиони луѓе низ светот, но кога станува збор за зависност од кафе, не може а...

Фото на денот | Поентата на постоењето

Покрај милионите успеси и унапредувања на себеси, финансиската стабилност и индивидуалниот интегритет, вечната потрага по совршенство, кариера, врвни подеми и сукцесивност како личност, на...