Severn bor – речен плимски бран (Англија)

"Severn bor" е огромен бран кој се формира во вливот на реката Северн, кој е во облик на инка. Тој патува спротивно од текот...

Алиса Вернер

Денес сакаме да го подигнеме вашето расположение со овие прекрасни фотографии.  Алиса Вернер, талентиран фотограф од Санкт Петербург, Русија ја брише линијата меѓу еротската и модната фотографија. Алиса е  фотограф со многу талент кој е секогаш...
video

Aurora borealis – поларна светлина (Исланд)

"Aurora borealis" е уникатна светлосна претстава на природата, во облик на треперливо струење на обоена светлина која го облева вечерното небо. Визуелно восхитувачка, дел...

10 необични кревети

Во текот на нашиот живот минуваме просечно по 8 часа дневно, 56 часа неделно, 240 часа месечно и 2920 часа годишно ... токму така,...

Уникатни столчиња

Овие интересни столчиња од дизајнерите Tom Sachs, Shiro Kuramata, Gaetano Pesce и Robert Wilson беа дел од аукцијата за дизајнерски мебел од последниве 100...

МАШКИ ПАРФЕМИ ЗА 2011

Мирисните ноти на парфемите кои ни се допаѓаат, всушност имаат врска со тоа каква личност сме. Ние одбравме пет машки парфеми кои се појавија во...

Флеш Моб Скопје

ФЛЕШ МОБ е настан кој се организира насекаде низ светот на јавни површини како плоштади, трговски центри и улици. За прв пат оваа година...
video

Прекрасен свет

“...Го гледам небесното синило, и облаците бели, и светлината на денот, пријатна ми е и темнината на ноќта,  И си велам: КОЛКУ Е ПРЕКРАСЕН СВЕТОТ.. !!!” Земјата е...

Зрнца на среќата

Чудни се обичаите ширум светот  кои луѓето ги практикуваат за да ја прослават Новата Година. Така на пример во Шпанија, специјална и многу интересна...

“Плакарот”

Видео рекламата за Canal + "Плакарот" е прогласена за најкреативната реклама во светот. Бидете снаодливи, исто како Canal +.

Ланасутра

Инспириран од позите од Камасутра, дизајнерот Ерик Равело изработи скулптури изработени од пластика кои потоа се покриени со волна во различни бои. Оваа серија на...

Медените колачиња од Нирнберг

“Lebkuchen” е вистинското име на традиционалните германски, божиќни колачиња полни со мед. Тие биле измислени од страна на средновековните калуѓери, во 13 век, во Германија....