Мурали низ Источна Европа | Etam Cru

Веќе Ве запознавме со уличните уметници Sainer и Bezt, познати како Etam Cru. Овојпат Ви ги претставуваме нивните најнови мурали создадени низ различни градови...

Артенштајн | Настан за улична уметност

Артенштајн е настан кој претставува собир на улични уметници, аматери и ентузијасти со цел да ги нацртаат своите желби за урбаниот Франкенштајн - Скопје. На...

„Стапици за око“ во Истанбул

Шпанскиот уличен уметник Pejac повторно воодушевува со својата работа. Овојпат тој со своите несекојдневни дела го разубавува Истанбул. Имено во близина на Ускудар тој...

Разубавување на индустриски дел од Ванкувер

Како може да се разубави еден индустриски дел од градот? Os Gemeos се улични уметници кои успеваат да разубават дел од индустриската зона во...

За што сонуваат бездомниците? | Skid Robot

Секој треба да има свои желби и соништа, работи кои потајно ќе ги посакува и се бори за нив. Но зарем е фер некој...

Креативни урбани интервенции | OakoAk

Не треба да бидете професионалец за да создадете креативни урбани интервенции. Францускиот уличен уметник OakoAk создава интересни дела од несовршеностите на урбаниот свет. Со...

Извонредна улична уметност | Русија

Рускиот уличен артист Никита Номерз, транформира напуштени структури во необични и допадливи форми на улична уметност. Карактеристиките на објектите ги користи за да ги...

Улично волшепство

Сонце, тесни улички... време за шарени чадори. Истанбул, Солун, па дури ни Струмица не одолеа на овој вид на инсталација која истовремено ги штити...

Улични ремек-дела

Доколку сте вљубеници во убавината на уличната уметност, тогаш мајсторските дела на El niño de las pinturas ќе ве воодушеват и остават без здив. Станува збор...

Улична уметност со локални луѓе | Seth Globepainter

Францускиот уличен уметник, Seth Globepainter, патува низ целиот свет, создавајќи големи улични дела. Неговите дела добиваат на значење, создавајќи фотографии на локални граѓани до...

Разубавување на просторот | Seth Globepainter

Seth Globepainter e уличен уметник од Франција познат по своите шарени и чудни мурали. Неговата најнова серија е претставена во затворен простор во Рим...

Принцезите на Дизни во улога на лоши ликови

Hеrr Nilsson е уличен уметник кој ја отсликува темната страна на принцезите на Дизни, ги претставува во издание на кое не сме навикнати да...