Одамна заклучивме дека за уметноста нема граници, уметничките дела не се само за музеите и галериите. Тоа повторно го потврдува шпанскиот уличен уметник Borondo, кој создал своја перцепција на сликата „Офелија“ дело на John Everett Millais, на еден брод. Брод кој плови по должината на реката Ли во Источен Лондон и на рибарите и случајните минувачи им нуди уметнички поглед.

26

25

24

23

22

Коментари

коментари

СПОДЕЛИ
Претходна објаваКнижарниците низ Њујорк | Bob Eckstein
Следна објаваTucker 48 | Конечно на пазарот
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ