Секој заслужува свое место, свој покрив над главата, место кое би го нарекол дом.

Иновативен архитектонски дизајн тим од Словачка – DesignDevelop, излезе со брилијантна идеја за трансформација на билбордите покрај патиштата во мали станови за бездомниците, проект наречен The Gregory project. Иако станува збор за мал простор, тие на креативен начин го осмислиле и во тој простор сместиле кујна, место за спиење и бања. За таков објект би била потребна минимална сума за одржување, а истата таа сума би можела да се добие од изнајмувањето на билбордот.

Иако засега оваа идеја може да ја видиме само на дигитални визуелизации ние веруваме дека овој проект е прекрасен, билбордите би добиле и друго значење. Истражувањата кои го потикнале проектот се направени во Словачка која има добри водоводни и енергентски мрежи, но со некои корекции овој проект може да се примени секаде.

54

53

52

55

СПОДЕЛИ
Претходна објаваНајубавите базени во светот
Следна објаваНова мобилна апликација за посетителите на Загреб
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ