Што не грее кога е ладно?

Погледнете ја оваа серија интересни фотографии насловена како "Што не грее кога е ладно?". Фотографот чие име и покрај обидите ни остана непознато, на еден...

Фантастични фото манипулации | Marilyn Bouchard

Marilyn Bouchard е фотограф, позната по нејзините концептуални фотографии кои прават да се загледате и да се замислите на секоја одделно. Нејзините фото манипулации...

Птици во акција

Птиците отсекогаш биле предизвик за фотографите, бидејќи е посебно тешко да се направи добра фотографија од суштество кое постојано е палаво, разиграно и во...

Силуети |TJ Scott

TJ Scott е уметник од Лос Анџелес. Тој е истовремено писател, режисер и фотограф. Разгледувајќи преубави фотографии на социјалната мрежа "Flickr" и самиот посакал...

Преубави макро фотографии

Макро фотографија е фотографија снимена одблизу, обично од многу мали објекти. Интересна е бидејќи со леснотија ги лови неочекуваните и чудесни моменти кои не...

Експлозија од бои | Gabriel Wickbold

Gabriel Wickbold e 26 годишен талентиран уметник од Бразил. Препознатлив е по своите шарени, експресивни и сензуални фотографии. "Сум работел на многу јазици од уметноста....

Обележани за цел живот

Сосема разбирливо е дека разделувањето и разводот се тешки за сите кои се вклучени во него, но сепак оние кои највеќе страдаат се децата....

“Големото јаболко” е моја инспирација | Боби Дојчиновски

Запознајте го Боби Дојчиновски - наш млад, талентиран и перспективен фотограф и кретаивец. Во моментов Боби работи како ИТ систем менаџер, но она што...

Снегулки

Wilson A. Bentley (1865-1931), The Snowflake Man, успеал да фотографира повеќе од 5000 снегулки, секоја различна една од друга. "Под микроскоп можеме да видиме дека...

Облека од храна | Ted Sabarese

За Ted Sabarese - талентираниот фотограф,  пишувавме неодамна, но тој повторно изненади со една оригинална идеја која не можеме а да не ја споделиме...

Советите на баба

"Тоа се неколку совети кои мојата баба требаше да ми ги даде (или можеби и ми спомнала), но никогаш не сум ја слушнал вистиснки,...

Портрети на иконски фотографии и луѓето кои ги направиле

Во изминативе пет години, фотографот Тим Мантоани има направено преку 150 фотографии од познати фотографи кои ги држат нивните најпознати дела. Неговата цел кога...

Храна во разни бои | Linda Lundgren

Запознајте ја Linda Lundgren, талентиран стилист за храна од Шведска. Таа се фокусира на фотографирање на храна и соработува со големи светски имиња како McDonalds,...

Еротска фотографија | Андре Брито

Андре Брито е фотограф од Португалија кој е специјализиран за разголени, модни и маркетинг фотографии. Следниве фотографии се дел од неговата работа врз разголени...

Молив VS Камера | Ben Hein

Белгискиот сликар Ben Heine слика и фотографира од свои 10 години. Така тој неодамна дојде до идеја дека може овие две техники да ги...

Генетски портрети | Ulric Collete

Канадскиот фотограф Ulric Collete работејќи на еден проект каде фотографирал по една фотографија секој ден, сосема случајно, додека експериментирал некои техники, го создал својот...