Празникот на поезијата

Денот кога светот се фокусира врз вредноста и поддршката на поетите и поезијата како целина се заокружува на 21ви Март секоја година, под иницијатива...

Книги во изградба | Frank Halmans

Холандскиот уметник Frank Halmans ги истражува темите на градежништвото и историската меморија преку неговите склуптури - неговата серија „Изградба на книги“ интерпретира vintage публикации...

Приватен мир | Библиотеката на Gluck

Под претпоставка дека сте научник чија цел е истражување на конкретна историја и имате приватна збирка која брои повеќе од 10. 000 книги. Исто...

Книжевна фасада во Минхен | Еurostars Book Hotel

Формирање на фиберглас армиран бетон кој е само половина инч во дебелина, надворешниот изглед на Еurostars Book Hotel во Минхен создава илузија на прозорци...
video

Свет од книги | 4th Estate Publishers

Добро дојдовте во нашиот град, во нашиот свет од книги. Ова е местото каде што ние живееме: филм за 25 годишнината од постоењето на...

Знаеш ли да чуваш тајна – Софи Кинсела

Од фамозната авторка на серијата „Шопингхоличарка“ доаѓа и овој комедичен chic-lit роман кој ниедна девојка нема да ја остави рамнодушна - Ема Кориген е...

Книжевни портрети | Nicholas Galanin

По првиот уперен поглед во работата на мулти-дисциплинарниот уметник Nicholas Galanin, набљудувачите претпоставуваат дека истата не е реална. Сосема оправдано бидејќи за окото на...

Фановите за Хари Потер | Aлтернативен дизајн

По претставувањето на апсолутна нова насловна страница на култниот серијал за малиот волшебник, на 15 годишнината од неговото објавување неговата корица се дигитализира во...

Аферата Ван Гог – Џефри Арчер

Да се искористи 9/11 трагедијата за да се привлече г-дин Интерес на читателот, а во суштина да се цели кон заговор во светот на...

Што се случува кога сакате книги повеќе од се’ друго на...

Две деца водат искрен разговор пред роденден: едното го прашува другото, дали било умно за родителите да го изненадат. Другото одговара дека дури и...
video

Во потрага по таинствениот писател

„Не сакав да бидам писател, но станав еден од нив. И сега, свесен сум дека имам многу читатели, во многу земји. Според мене, тоа...

Вино и публикации | Capolinea Design

Современа винарска полица предвидена од Capolinea Design студио, еко-трговски бренд кој е основан од група италијански дизајнери на мебел. Компанијата користи еко-пријателски материјали од...