автори Објавено од Ива Китановска

Ива Китановска

1128 ОБЈАВИ 0 КОМЕНТАРИ
Задолжена за најблагорoдната навика, наклонетоста кон книги. Стои на ставот дека умереноста е универзален клуч, нејзината перфекционираност јасно ги селектира информациите со кои врши промоција на книжевната уметност. Живеејќи неколку животи паралелно - како читател и автор, приврзаничка е на ендемичниот вид на автори, модерен конзервативец кога се во прашање вредностите на животот, а истовремено, вечна вљубеничка во убавото.

Интересни предлози за брак

Во сезоната на свадби, сите се некако романтично расположени и воглавно се сложуваат со констатацијата дека убавината на венчавките е што, барем на неколку...

Приказна во просторот | Ана Китанов

„Елеганција низ природните материјали, ентериер во еден топол шпански стил: исполнет со комфорт, топлина и едноставност во боите на природата“ е она што го дефинира...

Едно…

Тргнувајќи од констатација дека и покрај фактот што  планетата Земја трпи популација од преку 7 милијарди луѓе, на еден или на друг начин поврзани...

Библија – торта | Renata’s cakework

Со перфекционирана изработка препишана на неограничената креативност и способна рака, ова мало уметничко дело чија божествена суштина плени со убавина и вкус е репрезент...

Опседнати | Unholy Wine Collection

Високо квалитетно вино во сјајна обвивка чија форма соодвествува со сјаен ковчег, додава извесна нота на ексклузивност на серијата вина. Трите шишиња кои се...

10 најчитани книги во светот

Независно дали се вбројувате во категоријата на вечни книго-холичари или повремени уживачи во пишаниот збор, неоспорен е фактот дека секому одвреме-навреме му годи да...

За меѓународниот недостиг од храна

Врз база на неодамнешното истражување, спроведено на светско ниво, единственото прашање кое што беше поставено доживеа апсолутен неуспех, кој всушност, не е изненадувачки. Прашањето, кое...

Минималистички приказни

Како деца, повеќе или помалку бевме запознаени со култните приказни во кои искрено се заљубивме и продолживме со детската наивност да веруваме во нивните...

Мала црна книга | iPhone 4

Како читател, секој еден детал од секојдневието кој потсетува на книги едноставно како да апелира да го имате - Little Black Book, во улога...

Да се има сестра…

Велат, оној кој не може да сфати дека сме способни да ја сакаме сопствената сестра со силата на сопственото битие и истовремено да сакаме...

4ти роденден на Гратис Гушкање

4 пати по 365 дена несебично споделување љубов и прегратки, чиј зачеток се случи на градскиот плоштад во Скопје: познатата иницијатива на Гушкачите од...

Невидливи полици за книги

Заобиколете ги здодевните и стандардни полици со новиот и иновативен кул начин кој практично ги прикрива полиците за книги - освен што изгледа апсолутно...