Ако навистина бидеме искрени за нашиот став по повод надворешниот изглед, амбалажите и атрактивноста на прв поглед – тогаш, ќе си признаеме дека не само конкретни припадници на спротивниот пол, новите колекции или интерeсните билборди како по правило ни го одземаат вниманието поради својот добар изглед. Ова не е исклучок со кориците на книгите… љубителите на филмовите каде како режисер се јавува ескцентричниот Квентин Тарантино, да бидат ставени во формат на култната Pinguin издавачка куќа, со нивен печат, лого и стил, создадени од лондонскиот дизајнер Sharm Murugiah. Храбри наслови од типот на Pulp Fiction, Kill Bill, или последниот, Django Unchained; се третирани во крајно литературна преобразба. Во галерија следува хронологијата на филмовите на Тарантино во книжевен формат.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

СПОДЕЛИ
Претходна објаваИталијански шарм во домот
Следна објаваСкејтборд + Kate Moss = Skate Moss
Задолжена за најблагорoдната навика, наклонетоста кон книги. Стои на ставот дека умереноста е универзален клуч, нејзината перфекционираност јасно ги селектира информациите со кои врши промоција на книжевната уметност. Живеејќи неколку животи паралелно - како читател и автор, приврзаничка е на ендемичниот вид на автори, модерен конзервативец кога се во прашање вредностите на животот, а истовремено, вечна вљубеничка во убавото.

1 коментар

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР