Еден од многуте постери со потпис на Гинтер Рембов создадени во Франкфурт во доцните 70ти години на минатиот век, егзистираат како еден од најдобрите изрази на убавината на една книга и елеганцијата на класичниот формат, поддржан со тврд повез. Но, изведувањето на вешта модернистичка фото-монтажа, каде финалните композиции претставуваат екстензии на поимот „книга“ во еден визуелен облик, преку неверојатноста на креативниот изум и едноставноста на нивната суштина.

СПОДЕЛИ
Претходна објаваНорма и добрите нешта | Пауло Коелјо
Следна објаваНевести и вдовици | Џоана Кустра
Задолжена за најблагорoдната навика, наклонетоста кон книги. Стои на ставот дека умереноста е универзален клуч, нејзината перфекционираност јасно ги селектира информациите со кои врши промоција на книжевната уметност. Живеејќи неколку животи паралелно - како читател и автор, приврзаничка е на ендемичниот вид на автори, модерен конзервативец кога се во прашање вредностите на животот, а истовремено, вечна вљубеничка во убавото.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР