Понесени од еуфоричната магија на Дизниевите приказни, кои практично се позајмени од големите литературни публикации за деца; неоспорно е да ја наведеме убавицата Бел како уникатен параметар за подвижен ум и сонувач, вечен уживач во книгите чија цифра на прочитани наслови е незнајна.

Почнувајќи од делата кои живеат во локалната библиотека, преку книгите во кои таа бескрајно се препушта во нејзиниот дом, се до подарокот кој Ѕверот со полно срце и душа и го посветува. Дали ќе и позавидиме на статусот *Убавицата и библиотеката* или ќе уживаме во нејзината животна сторија станувајќи принцеза – останува сепак повторно да го погледнеме овој анимиран класик и да се согласиме дека ликот на Бел е основен пример за однесување и интелект кај секоја девојка.

СПОДЕЛИ
Претходна објаваLego мост
Следна објаваТајни книги-сефови
Задолжена за најблагорoдната навика, наклонетоста кон книги. Стои на ставот дека умереноста е универзален клуч, нејзината перфекционираност јасно ги селектира информациите со кои врши промоција на книжевната уметност. Живеејќи неколку животи паралелно - како читател и автор, приврзаничка е на ендемичниот вид на автори, модерен конзервативец кога се во прашање вредностите на животот, а истовремено, вечна вљубеничка во убавото.

2 КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР