Дизајнерот Garth Britzman употреби 1500 стари пластични шишиња за да ја создаде оваа прекрасна, шарена паркинг покривка во Линколн, Небраска. Целта на оваа несекојдневна цветна инсталација е да ја стимулира креативноста кај луѓето, за тоа како да рециклираат на алтернативен начин.

Уметникот, за реализација на овој проект доби финансиска поддршка од Универзитетот за архитектура и заедно со своите ученици работеше 200 часа на реализацијата.

Уникатно, убаво, корисно!

СПОДЕЛИ
Претходна објаваКралица на фризурите | Пунџа
Следна објаваФилм: За Рим со љубов
Пишувајќи за уметноста, успешно се грижи за шарената страна на животот, за категоријата која ја истакнува величината на вистинската страст и го бои светот. Ставовите и принципите ги креира како резултат на вечната битка помеѓу традиционалното воспитување и либералната наклонетост кон новото време.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР