Во Културно-информативниот центарСкопје, љубителите на класичната музика ќе имаат можност да го проследат Концертот на пијано трио „30 прсти“, кој ќе се одржи во Салон 19:19, на 5 октомври, во 20 часот.

📜Програма:

1.Czerny- Fantasies op.741

2.J.Cras- Ames d’enfants

– Pures

– Naives

 – Mysterieuses

3.Czerny- Grande Fantasies – Norma,op.689 no.2

4.G.Dacci-Fantasia La Traviata

👥️Учесници:

👤Марија Вршкова

👤Петар Макариевски

👤Весна Ангелова

НЕМА КОМЕНТАРИ