⭐? Артист во фокус на овогодинешното издание на „Skopje Cinema City 2022“ е славниот музичар, пејач, поет, изведувач Ник Кеjв ?⭐

? Фестивалот официјално се отвора со изложбата на фотографии од Ник Кејв на белградскиот фотограф Немања Ѓорѓевиќ на 29.06.2022, во галеријата на Културно информативниот центар – Скопје, со почеток во 20:00

? Сите проекци се одвиваат во Кинотека на Македонија – Кино „Мирно лето“ ⬇️⬇️⬇️

? 30.06.2022

⭐️ НИК КЕЈВ: 20.000 денови на земјата
⏰ 20:00 часот
?️ Билети на билетарата на Кинотека по цена од 150 денари.

________________________________________________________________

 

? 01.07.2022 – СРБИЈА ВО ФОКУС ??????

⭐️ „Победници су досадни“ – режија: Оливера Милетиќ / 30 минути
⏰ 20:00 часот
?️ Билети на билетарата на Кинотека по цена од 100 денари.

⭐️ „Најважниј дечко на свету“ – режија: Теа Лукац / 75 минути
⏰ 20:30 часот
?️ Билети на билетарата на Кинотека по цена од 100 денари.

⭐️ „Сужени снови“ – режија: Игор Чоко /26 минути /
⏰ 21:45 часот
?️ Билети на билетарата на Кинотека по цена од 100 денари.

⭐️ „Викторија“ – режија: Мина Петровиќ / 52 минути /
⏰ 22:15 часот
?️ Билети на билетарата на Кинотека по цена од 100 денари.

________________________________________________________________

? 02.07.2022 – ДВА ИНЗВОНДРЕДНИ ДОКУМЕНТАРНИ ФИЛМОВИ КОИ НЕ СЕ ПРОПУШТААТ

⭐️ “Ella Fitzgerald: Just one of those things” – режија: Лезли Вудхед / 90 минути
⏰ 20:00 часот
?️ Билети на билетарата на Кинотека по цена од 100 денари.

⭐️ “Ronnie Wood: Somebody up there likes me” – режија: Мајк Фигис / 82 минути
⏰ 21:30 часот
?️ Билети на билетарата на Кинотека по цена од 100 денари.

________________________________________________________________

? 04.07.2022 – ЧЕТИРИ МАКЕДОНСКИ ДОКУМЕНТАРЦИ – ОМАЖ НА ЈАНЕ АЛТИПАРМАКОВ

⭐️ „Гето 103“ / 10 минути
⏰ 20:00 часот
?️ Билети на билетарата на Кинотека по цена од 100 денари.

⭐️ „Фолтин се јави“ / 16 минути
⏰ 20:15 часот
?️ Билети на билетарата на Кинотека по цена од 100 денари.

⭐️ „Бадмингтонс“ / 18 минути
⏰ 20:35 часот
?️ Билети на билетарата на Кинотека по цена од 100 денари.

?️ Q&A со Јане Алтипармаков
⏰ 20:45 часот

⭐️ „Reality Оverdrive“ / 55 минути
⏰ 21:00 часот
?️ Билети на билетарата на Кинотека по цена од 100 денари.

________________________________________________________________

? 05.07.2022 – ДВА ДОКУМЕНТАРНИ ФИЛМОВИ ЗА ЕЛЕКТРОНСКАТА МУЗИЧКА СЦЕНА

⭐️ “Sister with Transistors” – режија: Лиза Ровнер / 86 минути
⏰ 20:00 часот
?️ Билети на билетарата на Кинотека по цена од 100 денари.

⭐️ “MobyDoc” – режија: Роберт Блавлер / 92 минути
⏰ 21:30 часот
?️ Билети на билетарата на Кинотека по цена од 100 денари.

________________________________________________________________

? Овогодинешната програма на фестивалот „Скопје Синема Сити“ е поддржан од Агенцијата за филм, Министерството за култура, Кинотека на Северна Македонија, Културно Информативниот Центар, ПР агенција Навигаторс и здружението на Србите во Македонија, „Спона.“

 

Фејсбук настан:

https://facebook.com/events/s/skopje-cinema-city-8/759704488354920/

НЕМА КОМЕНТАРИ