Фотељите и столиците претежно се дизајнираат за удобност, но има и такви кои им се спротивставуваат на правилата на игра…Некои од нив се дизајнирани со фокус на изгледот и естетиката која ја негуваат.Oasis фотељата во форма на лист, создадена како дело на италијанскиот бренд Gurian, е совршен пример за оваа втора група. Од нејзината форма и дизајн, можеме веднаш да заклучиме дека, каде и да е, таа ќе биде главната декорација на неговата околина.

Дизајнерот Зено Бугари бил инспириран од природата, што е очигледно на прв поглед. Внимателно се обидел да ја искористи прекрасната форма на Мајката природа во ова парче мебел, резултатот е стилска фотеља која не е само што е удобна, туку и модерна, оригинална и елегантна, со прекрасни чисти линии и форма.

Тоа е внимателно осмислен дизајн кој емитува луксуз со својата елеганција и вредност. Фотелјата Oasis Leaf е дел од колекцијата Gurian LOF, која го комбинира традиционалното производство на најдобрата италијанска кожа со модерен дизајн.

НЕМА КОМЕНТАРИ