За оние кои имаат идеи, претприемачки способности, натпреварувачки дух и
желба за дружба Get In The Ring е идеалниот старт-ап хакатон.

GITR е старт-ап настан преку кој се доближуваат новитетите на маркетот и
потенцијалниот пазар во земјата и странство, до новите и идни старт-ап компании. Целта на овој настан е преку помош од луѓето кои го поминале патот и
стигнале до успешни старт-ап компании, со нивната пасија и тајна за успех, да
се поттикне иницијатива за креативни идејни решенија, а на веќе постоечките
да им се потпомогне во понатамошниот раст и развој.
Оваа година, GITR ќе биде online тридневен хакатон од 1ви до 3 декември, а темите за
развивање идеи ќе бидат од отворен карактер. На хакатонот пријавите можат
да бидат и индивидуални и во тим, а е отворено за секој без разлика на
годините и без разлика дали се студенти или вработени.
Изборот на учесниците се извршува на следниов начин:
•По завршување на пријавниот рок (19.11) ќе се изврши селекција на најмногу 20
тимови кои ќе бидат дел од Хакатонот.
•Во втората фаза од селекциите, односно во полуфиналниот дел обезбедуваат место 6 тима, кои ќе се натпреваруваат за во финале.
•Во финалето ќе влезат најдобрите 3 идеи.

Апликација за пријавување:
https://forms.gle/JH74axFRucoh4nGw6

НЕМА КОМЕНТАРИ