Протоколи за посета во објектите на Националната галерија

Доколку сакате да посетите некоја од постоечките изложби во објектите на Националната галерија на Македонија, ќе мора да се придржувате на одредени правила при посета на истите. Во Даут пашиниот амам може да ја погледнете постојаната поставка и да ја посетите  специјализирана продавничка. Во Чифте амам, имате три изложби истовремено, во целиот објект. Во Мала станица, има изложба на стари архивски фотографии од Првата светска војна, од Роберт Јанкуловски.

 

ИЗВОР: НАЦИОНАЛНА ГАЛЕРИЈА НА МАКЕДОНИЈА

СПОДЕЛИ
Претходна објаваШто предизвикува предвремено стареење на кожата?
Следна објаваНова колекција на тапети WallPepper® 2020
"Art will remain the most astonishing activity of mankind born out of struggle between wisdom and madness between dream and reality in our mind!"! My main fields of interest are arts and culture, but I am easily adaptable to different types of topics. Intrinsic interest in these two fields, of which I have followed successive developments, and in their singular and profitable union: scientific abstraction and sensory rapture, ephemeral and predictive, the attribute of success and the spirit of ‘innovation. ---------------------------------------------------------------------------------- Со повеќе од солидни познавања на класичната уметност и со исклучителнo познавање на француската мода и стил на живеење, Маја ја презентрира убавината на уметноста во посебните мигови на секојдневието, нагласувајќи го акцентот на идиличните егзотични патувања. Формалната цел на убавината е страста на љубовта; (нејзина омилена изрека).

НЕМА КОМЕНТАРИ