Имаш помеѓу 16 и 30 години и живееш некаде, било каде на територија на Македонија? Поседуваш талент од областа на науката, културата, уметноста или спортот? А сакаш талентот да го претставиш на уверлив начин?

Ако одговори потврдно на сите овие прашања, имаме за тебе добра вест! Во прашање е проектот  „Ново Име”, кој е официјално претставен во Скопје, а подразбира шанса за младите од Македонија да на светот му покажат некој свој талент и добијат можност да го унапредат со паричен износ дo 2.500 евра.

Станува збор за проект на компаниите претставници на Групацијата NOVOMATIC во Македонија и брендовите АДМИРАЛ, АСТРА и КАЗИНО ФЛАМИНГО ХОТЕЛ во кој, во текот на 2020. година, почнувајќи од 1. јануари, ќе се пружи поддршка на талентирани поединци, со возраст од 16 до 30 години кои живеат на територија на Македонија, да ги остварат своите сништа и амбиции. Компанијата на овој начин настојува да подржи млади, талентирани поединци и колективи кои вредно работат на позитивни промени и со своите активности во домените на науката, спортот, културата или уметноста позитивно влијаат на младите генерации. 

Сите млади кои сонуваат, на пример, да ја објават својата прва збирка песни или приказни, или да го набават својот прв професионален инструмент , или да отпатуваат на некое престижно спортско или танцувачко натпреварување, „Ново Име” е права можност токму за нив!

СПОДЕЛИ
Претходна објаваЛетиција Каста, Џиџи Хадид и Алекса Чанг во Максим на Прада Мода Париз!
Следна објаваКласично сина – боја на 2020 година
Дивиан Артс е првата и единствена веб страница во Македонија која ги пренесува сите облици на уметност во креативна форма до своите читатели. Целта на Дивиан Артс е да ги врати вистинските уметнички вредности во Македонија, да ја разбуди креативноста и да остане во чекор со последните случувања од областа на уметноста. Патем, да ги едуцира и промовира младите на културно и општествено ниво, да им помогне да се изградат како составен дел од нормалното и професионално живеење, без да заборават на својата креативност и потреба од уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР