Според истражувачката фирма Economist Intelligence Unit најскапите градови во светот се Париз, Сингапур и Хонг Конг.

Париз

Листата на годишното истажување содржи градациски попис од 133 градови, а ова е прв пат во 30-годишната историја на истражувањето да три градови го делат првото место.

Сингапур

Хонг Конг

На второто место е Женева, по што следат Осака, Сеул, Копенхаген, Њујорк, Тел Авив и Лос Анџелес.

Њујорк

Economist Intelligence Unit ја прави листата споредувајки цени на 160 производи и услуги – како храна, домување и транспорт.

Лос Ангелес

Според оваа студија, најевтиниот град за живеење е Каракас, по што следат Дамаск, Узбекистанскиот Ташкент и Казахстанската Алмати.

SONY DSC

Алмати

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР