На репертоарот на Драмскиот театар Скопје од 23.04 до 29.04.2018 ќе имате можност на сцената на Театарот да ги проследите следните претстави:

ден и час: 24.04.2018 (вторник) | 20.00

  • претстава: КАКО ДА СЕ ОГРАБИ БАНКА

играат: Лазе Манасковски, Марија Кондовска, Гоце Тодоровски, Симон Манасковски, Катерина Шехтанска – Лаковски, Калина Наумовска, Игор Георгиев

автор: Сами Фејд

режија: Иван Манасковски

ден и час: 25.04.2018 (среда) | 20.00

претстава: ПАРТИЈА РЕМИ

играат: Ѓокица Лукаревки, Маја Вељковиќ Пановска

автор: Доналд Ли Кобурн

режија: Виолета Џолева

ден и час: 26.04.2018 (четврток) | 20.00

претстава: ЛЕТ НАД КУКАВИЧЈОТО ГНЕЗДО

играат: Сашо Тасевски, Емилија Мицевска, Соња Стамболџиоска, Благој Чоревски, Диме Илиев, Златко Митрески, Ѓорги Тодоровски, Ненад Нацев, Игор Ангелов, Предраг Павловски, Игор Георгиев, Мелита Софрониоска, Александра Павлова

автор: Кен Киси

режија: Ристо Алексовски

ден и час: 27.04.2018 (петок) | 20.00

претстава: 2012 – ПОСЛЕДНИТЕ МАКЕДОНЦИ

играат: Сања Арсовска, Билјана Драгичевиќ – Пројковска, Трајанка Илиева, Рубенс Муратовски, Зоран Љутков, Игор Ангелов

автор: Сашо Миленковски, Тихомир Спировски, Велика Стојкова – Серафимовска, Марко Коловски, Бојан Трифуновски, Љупчо Маневски, Снежана Балканска; Венко Серафимов

Коментари

коментари

СПОДЕЛИ
Претходна објаваРесторан “Pink Zebra” инспириран од надреалните филмови на Wes Anderson!
Следна објаваХороскоп за ден 23.04.2018 година!
Најмладиот член на семејството кое ја создава креативната страна на животот нуди нова перцепција на авантуристичкиот дух кој цели кон откривање на креативитетот низ сите агли на Земјата. Со изострен вкус посветен на седмата уметност, со мелодична селекција и мотивациона природа се труди да ги доближи вредностите на неконвенционалниот стил на живот до помладата публика.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР