На репертоарот на Драмскиот театар Скопје од 20.11 до 26.11.2017 ќе имате можност на сцената на Театарот да ги проследите следните претстави:

ден и час: 21.11.2017 (вторник) | 20.00

претстава: БУРЕ БАРУТ

играат: Лазе Манасковски, Иван Петрушевски, Гоце Тодоровски, Ѓокица Лукаревски, Благица Димитровска, Јовица Михајловски, Александра Павлова, Игор Стојчевски, Виолета Шапковска, Емилија Мицевска, Симон Манасковски, Сашо Тасевски, Благој Чоревски, Александар Степанулески, Рубенс Муратовски, Димитрија Доксевски, Филип Трајковиќ, Јана Стојановска.

автор: Дејан Дуковски

режија: Сашо Миленковски


ден и час: 22.11.2017 (среда) | 20.00

претстава: ВЕРА, ЉУБОВ, НАДЕЖ

играат: Наталија Теодосиева, Филип Трајковиќ, Благој Чоревски, Димитрија Доксевски, Aнастас Тановски, Игор Ангелов, Сања Арсовска, Ирена Ристиќ, Зоран Љутков, Емилија Мицевска, Соња Стамболџиоска, Лазе Манасковски, Јана Стојановска, Златко Митрески, Дениз Абдула, Кристијан Светиев

автор: Еден фон Хорват

режија: Лука Кортина


ден и час: 23.11.2017 (четврток) | 20.00

претстава: ВЕРА, ЉУБОВ, НАДЕЖ

играат: Наталија Теодосиева, Филип Трајковиќ, Благој Чоревски, Димитрија Доксевски, Aнастас Тановски, Игор Ангелов, Сања Арсовска, Ирена Ристиќ, Зоран Љутков, Емилија Мицевска, Соња Стамболџиоска, Лазе Манасковски, Јана Стојановска, Златко Митрески, Дениз Абдула, Кристијан Светиев

автор: Еден фон Хорват

режија: Лука Кортина


ден и час: 25.11.2017 (сабота) | 20.00

претстава: СЕКС ДРОГА И РОКЕНРОЛ

играат: Сашо Тасевски

автор: Ерик Богосјан

режија: Ристе Алексовски


ден и час: 24.11.2017 ( петок ) | 20.00

претстава: АТЕНА СО ПЕНИС

играат: Рубенс Муратовски, Катерина Коцевска, Лазе Манасковски, Зоран Љутков, Јана Стојановска, Гордана Ендровска, Филип Трајковиќ, Калина Наумовска, Емилија Мицевска, Благица Димитровска, Александар Степанулески, Ванчо Петрушевски, Гоце Тодоровски, Диме Илиев

автор: Александар Русјаков

режија: Синиша Евтимов

Коментари

коментари

СПОДЕЛИ
Претходна објава#Divianarts | Христина Трајкоска фото на неделата!
Следна објаваНеделата на дизајн во Скопје No.7
Најмладиот член на семејството кое ја создава креативната страна на животот нуди нова перцепција на авантуристичкиот дух кој цели кон откривање на креативитетот низ сите агли на Земјата. Со изострен вкус посветен на седмата уметност, со мелодична селекција и мотивациона природа се труди да ги доближи вредностите на неконвенционалниот стил на живот до помладата публика.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР