Се е околу тоа како си ја поставуваме перспективата на животот.

Една навистина ведра девојка по своето дипломирање одлучува да направи патување околу неколку познати светски дестинации. Типично, нели?

Она што изненадува е фактот што на оваа девојка и била ампутирана ногата на четири – годишна возраст поради ретка болест на коската. Својата протетска нога со спреј ја избои црна, како црна училишна табла и со креда во боја го испишуваше името на секој град кој ќе го посетеше. На фотографиите може да се забележи нејзината ведрина, среќа и исполнетост со животот кој го има. Таа е вистинска инспирација за сите нас!

prosthesis-chalkboard-leg-trip-europe-16

Dublin, Republic Of Ireland

Copenhagen, Denmark

Budapest, Hungary

Athens, Greece

Barcelona, Spain

Amsterdam, Netherlands

Vienna, Austria

Cliffs Of Moher, Republic Of Ireland

Munich, Germany

Paris, France

Brussels, Belgium

Santorini, Greece

Stockholm, Sweden

Prague, Czech Republic

СПОДЕЛИ
Претходна објаваAnna Wintour, Rihanna и Naomi Campbell во дикументарниот филм за Manolu Blahnik!
Следна објаваМакси фустан за лето без грижи!
Најмладиот член на семејството кое ја создава креативната страна на животот нуди нова перцепција на авантуристичкиот дух кој цели кон откривање на креативитетот низ сите агли на Земјата. Со изострен вкус посветен на седмата уметност, со мелодична селекција и мотивациона природа се труди да ги доближи вредностите на неконвенционалниот стил на живот до помладата публика.

НЕМА КОМЕНТАРИ