Ако важите за вистински филмски фанатик, а притоа немате време за книгите – тогаш оваа креативна реклама е измислена за Вас! Денес, интернет просторот се базира на препораки и сугестии, така што Вашата селективна природа ќе биде збогатена со поголем избор, врз основа на она што предходно сте го барале, гледале, купиле. Инспирирани од ваквиот тренд, Eduardo Fialho и Dieo Koury, креаторите на оваа забавна реклама, направија бум за бразилската книжарница Livraria Cultura. Главната идеја е содржана во следното:

„Затоа што го гледавте… прочитајте…“

Не само што овој креативен пристап е навистина различен и забавен, во суштина има многу смисла и е во согласност со филмските остварувања во последните години – и самите сме сведоци колкав број на големи книжевни наслови ја доживееја својата екранизација (и постигнаа огромен успех). Затоа што гледавте нешто добро, сега прочитајте нешто уште подобро!

СПОДЕЛИ
Претходна објаваСофистицирана магија на Giorgio Armani!
Следна објаваПредмете на кои може да заштедите при уредување на домот!
Задолжена за најблагорoдната навика, наклонетоста кон книги. Стои на ставот дека умереноста е универзален клуч, нејзината перфекционираност јасно ги селектира информациите со кои врши промоција на книжевната уметност. Живеејќи неколку животи паралелно - како читател и автор, приврзаничка е на ендемичниот вид на автори, модерен конзервативец кога се во прашање вредностите на животот, а истовремено, вечна вљубеничка во убавото.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР