Менди Харви го изгубила слухот на осумнаесет годишна возраст поради здравствени компликации. Десет години подоцна, таа преку своите боси стапала го чувствува ритамот и на тој начин ни ја доловува “Try“ – нејзината авторска балада, која со сигурност ќе ве трогне до бесознание и ќе ви ја покаже бесконечноста на човековите способности.

И покрај хендикепот, Менди со помош на вибрациите кои ги чувствува на нејзините стапала, користејќи ја нејзината мускулна меморија ги воодушевува членовите на жирито. Поради нејзината упорност и ангелскиот талент, најстрогиот Сајмон го притиска златното копче за да ја прати Менди директно во настапите во живо.

Нека нејзината изведба ве убеди во чудесиите на човечкиот род:

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР