Нискиот плафон може да допринесе да се чувствувате заробено и притиснато во просторијата, но често пати не постојат услови за поголеми промени во ентериерот. Меѓутоа, со неколку интервенции можете да ја смените реалноста и да создадете впечаток на поголема висина, без да го реновирате полафонот.

Откријте ги овие 10 елементи, со кои можете да интервенирате во ентериерот, така да малитот простор изгледа пријатен и поотворен.

1. Полици 

Користејќи отворени полици кои се протегаат до плафонот, го одвлекувате погледот нагоре и креирате илузија на висина.

 2. Плакари во кујната

Најдобар начин како вашата кујна да изгледа поголема е да се постават плакарите во кујната до плафонот. Дури и да не ги користите, естетскиот ефект ќе биде вреден на инвестицијата.

 3. Кречење

Со фарбањето на sидовите и плафоните во иста боја, се губи јасната линија каде sидовите завршуваат и каде почнува плафонот. Доколку сметате дека дека бојата на sидовите е премногу темна за плафонот, осветлете ја за 50% и нанесете ја на плафон.

4. Завеси

Зкачете ја завесата директно на плафонот, а вертикалните набори додатно ќе ја нагласат висината.

5. Огледала

Користете големи огледала каде е тоа возможно. Со помош на големите огледала, ќе внесете повеќе светлина и ќе создадете илузија на поголем простор.

6. Низок мебел

Просторијата со низок плафон, уредете ја со низок мебел, на пример со софи и фотељи со ниски наслони.

7. Вертикални sидни лампи

Според самата форма на лампите кои ја нагласуваат вертикалата и светлната која ламбата ја фрла на горе и на доле, ќе ги залаже очите и ќе направи просторијата да изгледа повисока.

8. Средете го нередот

Избегнувајте натрупување работи и мебел во просториите со ниски плафони, затоа што тоа само ќе го потенцира чувството на заробеност.

9. Вертикална декорација на sидот

Бидете одважни и украсете го sидот со тапет во вертикални линии или рециклирани дрвени летви, поставени вертикално.

10. Врата

Еден од најефктините начини просторот да делува поотворен и повисок е да вградите висока врата и да го проширите преминот помеѓу просториите. Сличен ефект можете да постигнете и со прозори над вратата.

 

СПОДЕЛИ
Претходна објаваВера Калин, најчитан автор за 2016 година
Следна објаваНовите колекции на Hugo Boss пролет/лето 2017 пристигнаа
Пилотот кој раководи со летот кој ја открива креативната страна на животот е вечен поддржувач на широката палета уметности, со хиперактивен печат. Без ефект на изненадување поради уметничкиот допир од мали нозе и израснувањето во семејна атмосфера на вистински уметници прават од него модерен боем, шармантен екцентрик, вистински гурман, патувач и трагач по креативитет низ секој агол на планетата. Затекнат во маркетингот и односите со јавност, не успева да се оддели од креативниот максимум во секоја сфера на живеењето.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР