Уметница која “Играта на водата” ја работи во акварел техника и лавиран туш, овој петок не’ кани на отворање на нејзината петта самостојна изложба, која всушност е преземање на изложбата која се отвори во Домот на културата во Гостивар во октомври 2016 година.

За своите дела, Ми Ева ќе каже дека „точката на инспирација е флуидноста, движењето, неповторливоста, колоритот и играта која водата како елемент ја создава. Водата како есенцијален елемент за живот е инспирација за многубројни уметници, писатели па дури и филозофи. Движењето на водата, играта, флуидноста и судирот кој водените млазови ги создаваат се неповторливи. Дел од секунда. Судирот на водата со разновидни други материи, земја, песок, растенија, дури и временските фактори, е рефлексија на играта помеѓу водата и нејзините “соперници“.“

– „Рефлексијата која сите водени површини ја креираат е рефлексија на се што се случува над водата и под водата. Одразот кој исто така е игра, е всушност судир на бои, облици, кои во водата добиваат нереална, магична перцепција за водата како еден елемент, за кој не сме свесни дека всушност е насекаде во исто време.“, вели Блашка.

На 17ти февруари во 20 часот, се гледаме во Музеј на Град Скопје. Изложбата ќе биде отворена до 1ви март 2017.

СПОДЕЛИ
Претходна објаваОткриени нови видови на морски животни!
Следна објаваМалите ситници на Borboleta кои не прават среќни!
Задолжена за најблагорoдната навика, наклонетоста кон книги. Стои на ставот дека умереноста е универзален клуч, нејзината перфекционираност јасно ги селектира информациите со кои врши промоција на книжевната уметност. Живеејќи неколку животи паралелно - како читател и автор, приврзаничка е на ендемичниот вид на автори, модерен конзервативец кога се во прашање вредностите на животот, а истовремено, вечна вљубеничка во убавото.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР