Фотограф и новинар, Steve McCurry важи за еден од најголемите патувачи на денешницава, документирајќи ги најискрените универзални моменти низ културата. Еден од неговите тековни проекти носи наслов „On Reading“ и го слави безвременото и лично искуство од буквалното бегство во книгите, како што неговиот објектив ги гледа и документира. Карактеристично за секое општество, возраст, локација или род – самотијата и утехата која што читателите ја уживаат додека доживуваат сосема нови светови.

Коментари

коментари

СПОДЕЛИ
Претходна објаваНеделен репертоар на Драмскиот театар (26.12 – 31.12)
Следна објаваКнижевни празници 2016
Задолжена за најблагорoдната навика, наклонетоста кон книги. Стои на ставот дека умереноста е универзален клуч, нејзината перфекционираност јасно ги селектира информациите со кои врши промоција на книжевната уметност. Живеејќи неколку животи паралелно - како читател и автор, приврзаничка е на ендемичниот вид на автори, модерен конзервативец кога се во прашање вредностите на животот, а истовремено, вечна вљубеничка во убавото.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР