Sarah Hardy уметница од Англија, се занимава со храна, односно креирање на реални чоколадни скулптури. Можеби некои од нејзините декорации на храна не изгледаат вкусни на изглед, но битно е да е вкусно тоа што е внатре, нели?! Се што е од чоколадо, мора да е вкусно.

“Како образована скултпорка, излагав во галерии и работев на восочни фигури по музеи, а сега ја комбинирам мојата страст за вајарството со скулптурите од мојата зависнот за чоколади и колачи”, вели Sarah.

А сега вие, замислете ги изразите на лицата на своите гости, кога ќе им понудите човечко срце – како десерт.

realistic-chocolate-sculptures-edible-museum-sarah-hardy-21

realistic-chocolate-sculptures-edible-museum-sarah-hardy-5
realistic-chocolate-sculptures-edible-museum-sarah-hardy-10 realistic-chocolate-sculptures-edible-museum-sarah-hardy-16 realistic-chocolate-sculptures-edible-museum-sarah-hardy-17 realistic-chocolate-sculptures-edible-museum-sarah-hardy-18 realistic-chocolate-sculptures-edible-museum-sarah-hardy-21 realistic-chocolate-sculptures-edible-museum-sarah-hardy-1-1

realistic-chocolate-sculptures-edible-museum-sarah-hardy-13 realistic-chocolate-sculptures-edible-museum-sarah-hardy-4

СПОДЕЛИ
Претходна објаваArts&Crafts: Под направен од 13.000 парички!
Следна објаваУбави зидни лампи кои ги сакаме веднаш во домот!
Пилотот кој раководи со летот кој ја открива креативната страна на животот е вечен поддржувач на широката палета уметности, со хиперактивен печат. Без ефект на изненадување поради уметничкиот допир од мали нозе и израснувањето во семејна атмосфера на вистински уметници прават од него модерен боем, шармантен екцентрик, вистински гурман, патувач и трагач по креативитет низ секој агол на планетата. Затекнат во маркетингот и односите со јавност, не успева да се оддели од креативниот максимум во секоја сфера на живеењето.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР