Од виртуелниот простор, на широка врата со книжарница на улица Македонија!

Нашите обожувани literatura.mk неодамна отворија своја книжарница на најфрекфентната улица во центарот на Скопје, место на коешто недостасуваше срцевина во комплетна смисла на зборот – местото кое што бележи најголема циркулација на луѓе кои намериле да го испијат кафето во добро друштво и добра мисла е истото она место на коешто никна нов книжевен простор, во свој модерен дизајн каков што е впрочем, целиот концепт на издавачката куќа Арс Ламина.

Препознатливата црвена боја, со полици на три нивоа, голем избор на наслови и прослава со добар звук, literatura.mk достојно го обележа својот нов хоризонт. Минатата сабота се случи големото свечено отворање, а како се’ тоа изгледаше може да погледнете на овој линк, како и на фотографиите во прилог.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР