Дозволете ни да Ве запознаеме со работата на талентираниот самоук скулптор, Жарко Терзиевски. 

Неверојатни детализирани гипсени дела инспирирани од најразлични мотиви.

thumbnail_img_20160701_180246

Со гипсени релјефи и скулптури Жарко се занимава веќе девет години, а неговата прва изработка била пепелник. Со изработени над сто различни релјефи и скулптури, овој уметник се усовршува постојано, учејќи со трпение единствено преку своето искуство и талент. За едно дело му се потребни околу три дена.

thumbnail_%d0%b4%d1%9a%d0%b0%d0%b4%d0%b0%d1%9a%d0%b4%d0%b0%d1%9a%d0%b4

Најголема инспирација ја добива во моментот, кога се меша гипсот со вода и се креира една „tabula rasa“.

img_20160630_153326

Како што можете да забележите, мотивите се од најразлични извори на инспирација и пригода.

417687_396882603658650_880596143_n thumbnail_anarhija

„На сите што се занимаваат со некоја уметност или било каква креативна работа би им порачал да не престанат да сонуваат и да си ги следат соништата и будни бидејќи ако знаете да сонувате можете и да имате.“
thumbnail_img_20160704_145253 thumbnail_img_20160720_154228 thumbnail_juve-objava

Едно вакво уникатно дело можете да си порачате на Facebook, или Instagram профилот на Жарко.

СПОДЕЛИ
Претходна објаваСреќен интернационален ден на девојчето!
Следна објаваЕксплозивна и со силни бои дефинирана есен!
Најмладиот член на семејството кое ја создава креативната страна на животот нуди нова перцепција на авантуристичкиот дух кој цели кон откривање на креативитетот низ сите агли на Земјата. Со изострен вкус посветен на седмата уметност, со мелодична селекција и мотивациона природа се труди да ги доближи вредностите на неконвенционалниот стил на живот до помладата публика.

НЕМА КОМЕНТАРИ