Сите ќе се сложат дека нема послатка глетка од насмеани дечиња, полни со живост во очињата, невини душички. А денеска ги празнуваме невините души со долги косички во разнобојни панделки, но и оние девојчиња кои сакаат автомобилчиња и брканици.
Во чест на малите лавици, големците на литературата и другите уметности пишувале..:

„Оставете ја да спие.. Затоа што кога ќе се разбуди ќе помести планини.“ – Непознато

„И иако е малечка во нејзината градба, таа е жестоко срце.“ – Шекспир

„Како и ѕвездената прашина на крилјата на самовилите, соништата на малечките девојчиња се од магични работи..“ – Кристофер Поиндекстер

„Среќните девојчиња се најубавите.“ – Одри Хепбурн

„Таа го прави денот посветол, таа остава светулки каде и да зачекори.“ – Непознато

„Оставете ги девојчињата да бидат како Хермиона, а не Пенси Паркинсонс.“ – Ј. К. Ролинг

„Најголемите благодети се оние кои што се малечки“ – изрека

such-a-big-miracle-in-such-a-little-girl

НЕМА КОМЕНТАРИ