Речиси секој од нас пораснал со најпознатите бајки. Најпрво како приказна за добра ноќ, а потоа преку нивната филмска верзија, бајките секогаш биле дел од нашето детство.

Оваа модерна верзија на хероините од бајките е дел од портфолиото на Naomi Kado, илустратор по професија.

Преку различната перспектива на илустраторот главните ликови од бајките повеќе не се во нивната вообичаена облека и опкружување. Можеме да ги видиме како секоја современа девојка, со патики и телефон во рака.

Во продолжение погледнете ги илустрациите, а веројатно можете и сами да погодите за кого станува збор.

jasmin rapunzel snezana ариел

tumblr_od1ygvVYcF1qas1mto5_1280 mulan

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР