Вилата “Leopold” која се наоѓа во близина на Ница на Азурниот брег е најскапата вила што некогаш е изградена. Белгискиот претстолонаследник Леополд ја изргадил на својата сакана. По нејзината смрт тука се вселил неговиот единствен внук Albert I.

Вилата се протега на осум хектари површина и ма 19 спални соби, мини кино-сала, неколку спортски терени, базени, и пет кујни.

Во текот на втората светска војна таа служела како еден вид на воена болница, а неколку десетолетија потоа и како сет за снимање на познатиот филм на Хичкок “Фатете го крадецот”. Вилата чини неверојатни 506 милиони долари.

Погледнете ја!

21

10-Beaulieu-sur-Mer-3

47139_123_z

Top-10-houses-with-the-most-expensive-furniture-06

df78af4a9ed5a5e33a2f0141d1a7d53c

Villa Leopolda

Bill E 3

Leopolda-15

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

СПОДЕЛИ
Претходна објаваИсланд- “литературниот рај”
Следна објаваЕдна од небиднините на Шопов
"Art will remain the most astonishing activity of mankind born out of struggle between wisdom and madness between dream and reality in our mind!"! My main fields of interest are arts and culture, but I am easily adaptable to different types of topics. Intrinsic interest in these two fields, of which I have followed successive developments, and in their singular and profitable union: scientific abstraction and sensory rapture, ephemeral and predictive, the attribute of success and the spirit of ‘innovation. ---------------------------------------------------------------------------------- Со повеќе од солидни познавања на класичната уметност и со исклучителнo познавање на француската мода и стил на живеење, Маја ја презентрира убавината на уметноста во посебните мигови на секојдневието, нагласувајќи го акцентот на идиличните егзотични патувања. Формалната цел на убавината е страста на љубовта; (нејзина омилена изрека).

НЕМА КОМЕНТАРИ