Уметникот Роб Гонсалвес од Канада е претставник на сликарскиот правец „магичен реализам”. Тој, освен што црта корици за книги, создава и прекрасни слики на кои главно се претставени интересни оптички илузии. Сликите си играат со нашата перцепција за стварноста и изгледаат како да се од некој паралелен свет, помеѓу сонот и реалноста. За своите дела уметникот вели дека имаат за цел да го прикажат стремежот на човекот да верува во невозможни нешта.

10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27

Коментари

коментари

СПОДЕЛИ
Претходна објаваСтан на највисокиот кат на западната хемисфера!
Следна објаваВенчални бурми со заеднички дизајн!
Креативната страна на животот под поинаков агол, каде важи правилото "less is more" е она што го опишува овој член на креативното семејство. Со оптимистичен пристап и позитивна енергија, сиот труд го насочува кон доброто и инспирацијата, кон вистинските вредности; како што е уметноста и квалитетниот креативен израз. Со поедноставување на животот, стои рамо до рамо со останатите креативци во тимот на Divian Arts.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР