18 Јули

Максим Венгеров (виолина, Русија)

„Менухин“(гудачки камерен оркестар, Швајцарија)

0

Програма:

В. А. Моцарт, Д. Шостакович

19 Јули

Аигета Гитара Квартет (Монте Карло)

1

Програма:

Франсоа Зонји, Александер Дел Фа, Филип Лоли & Оливие Фотра

20 Јули

Театарска претстава „Сонот на Гогољ“

DSC_2905-Small-300x172

по драмски текстови на Николај Васиљевич Гогољ
режија: Маргарита Младенова и Иван Добчев
Театарска работилница „Сфумато“-Софија (Бугарија)

21 Јули

Проекција на филмот „Среќна Нова 49-та“

NOVA49-738x1024

продукција: Вардар Филм-Скопје (Македонија)


Карло Торлонтано (алпски рог, Италија)

Максим Питоко – (бајан, Франција)

Јури Шишкин – (хармоника, Русија)

11

Програма:

Р. Бартеш, А. Дворжак, Л. Боелман, Џ. Дакила, Ф. Ангелис, Ф. Фаркаш, В. Глаиснер, В. Семионов, Л. Моцарт.

23 Јули

Проекција на филмот „Планината на Гневот“

sddefault

продукција: Вардар Филм-Скопје (Македонија)


Ансамбл „СУДАР“ Перкашн (Хрватска)

M7B8854_crop-300x200

Програма:

М. Мештровиќ, В. А. Моцарт, М. Менке, Ј. М. Јаре.

24 Јули

Роман Симовиќ (виолина, Црна Гора)

Ратимир Мартиновиќ (пијано, Црна Гора)

IMG_3107-683x1024

 Програма:

А. Парт, С. Прокофјев, Ф. Пуланк, М. Равел.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР