4

0

Низ мистиката на модерната уметност, се до грациозноста на линеарната скулптура, повеќе од задоволство ни причинува да Ве запознаеме со работата на Маја Танева, скулптор од Скопје.

Склуптурите на Маја се издвојуваат од другите бидејќи и даваат живот на навидум мртвата форма. Металните жици се чини како да танцуваат во просторот, синхронизирано создавајќи една мисловна хиерархија, каде на секоја жица може да и се наѕирне од индивидуалноста.

Танева ни ги опиша жиците како сјајни линии кои ја претставуваат мислата, одлуката и енергијата која несомено ја зрачат во просторот.

1

2

5 6

 

СПОДЕЛИ
Претходна објаваПролетно освежување од EJSI &Aini design
Следна објаваЗара со женствена колекција за пролет / лето 2016!
Најмладиот член на семејството кое ја создава креативната страна на животот нуди нова перцепција на авантуристичкиот дух кој цели кон откривање на креативитетот низ сите агли на Земјата. Со изострен вкус посветен на седмата уметност, со мелодична селекција и мотивациона природа се труди да ги доближи вредностите на неконвенционалниот стил на живот до помладата публика.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР