Романските дизајнери Alexandru Tohotan и  Zoltan Zeleniak се “виновниците” кој создадоа вистинско уметничко дело. Станува збор за првиот “Steampunk” бар кој е отворен во романскиот град Cluj-Napoka. Steampunk е релатино нов тренд кој научната фантастика ја гледа низ механика и технологија на парните машини од самиот почеток на индустрискиот развој. Се појавува во различни сфери како на пример во форма на скулптури, графики, илустрации и друго. Кафе барот Енигма кој е направен токму во ваков стил со самото свое појавување на сцената влезе меѓу 5те најдобро осмислени ентериери. Ентериерот е составен од кинетички скулптури. Најинтересен е гигантскиот часовник кој постојано се движи и содава впечаток дека сте во него. Во барот има и убаво дизајнирани Steampunk детали, метални цвеќиња, ротирачки запчаници па дури и робот кој ќе ве однесе назад кон ликовите на Гигер. За сето ова биле потребни две години за изработка на овие софистицирани детали кои наликуваат на едно волчебно царство.

Единствено доживување мора да признаеме!! Погледнете!!438

6bf21b1ac8_enigma-cafe-cluj-romania-by-6th-sense-interiors-20

438

2111

351-683x1024

1028

НЕМА КОМЕНТАРИ