IMG_6450-1024x682

Gülhane park e најпознатиот парк во Истанбул кој се наоѓа во непосредна блоизина на палатата Топкапи. Овој прекрасен парк е убав во сите годишни времиња. Во есен кога лисјата почнуваат да паѓаат , паркот добива призвук на меланхоличност. Во пак е прекрасно за прошетка помеѓу високите бели дрвја кои како да “маршираат” покрај вас од двете страни на главната патека. Целата своја грациозност  можеме да ја почувствуваме во пролет кога почнува сезоната на лалињата и се се одржува најпознатиот фестивал на цвеќето во Турција.

Величествено,зарем не?!

hortikultura.mk_Gülhane_Park_2

hortikultura.mk_Gülhane_Park_9

DSC01195

hortikultura.mk_Gülhane_Park_3

hortikultura.mk_Gülhane_Park_7

hortikultura.mk_Gülhane_Park_5

hortikultura.mk_Gülhane_Park_10

hortikultura.mk_Gülhane_Park_1-705x360

НЕМА КОМЕНТАРИ