Аероклубот Скопје постои и функционира уште од далечната 1923 година. Од тогаш па се до ден денешен тој е собиралиште за сите љубители на воздухопловните спортови како и на сите љубители на височините. Целта на овој клуб е унапредување како и популаризирање на ваквите видови на спотрови. Тука се спроведуваат многубројни обуки за летање, моделарство како и за падобранство. Покрај ова овој воздухопловен клуб нуди и уште една можност т.е ги издава своите простории за организирање на секаков вид на забави и други свеченостиза најразлични поводи. Прекрасна авантура, зарем не?!

7

2313874

karas-3726

MDAeroKlub (4)

maxresdefault (3)

photo

maxresdefault (1)

maxresdefault (2)

НЕМА КОМЕНТАРИ