Од 10‐ти јули до 20‐ти ноември 2015 се реализира голем награден конкурс на темата „#ЕкоCовестНаОпштеството“ во кој ќе можат да земат учество сите медиуми (печатени и електронски) т.е. новинари и фоторепортери кои ќе достават оригиналeн објавен новинарски #текст поддржан со #фотографии на темата, а ќе има за цел да ја посочат, потенцираат и актуелизираат граѓанската и институционалната несовест и невнимание кон околината. Овој конкурс е во организација на невладината организација „4х4х4 Балкански мостови“ (во рамки на проектот проширување на ENV.net во земјите на Западен Балкан и Турција, поддржан од Европската Унија ), а со огромна поддршка од „#Пакомак“‐ друштво за управување со пакување и отпад од пакување, како и „#НулаOтпад“‐ друштво за управување со батерии и електронски отпад. 
Повеќе инфо – http://www.nulaotpad.com.mk
11121632_10206797093623186_108071512_n
СПОДЕЛИ
Претходна објаваНеверојатниот концепт С на Lamborghini оди на аукција
Следна објаваХотел за сонувачи | Aqua Luxury Suites
Дивиан Артс е првата и единствена веб страница во Македонија која ги пренесува сите облици на уметност во креативна форма до своите читатели. Целта на Дивиан Артс е да ги врати вистинските уметнички вредности во Македонија, да ја разбуди креативноста и да остане во чекор со последните случувања од областа на уметноста. Патем, да ги едуцира и промовира младите на културно и општествено ниво, да им помогне да се изградат како составен дел од нормалното и професионално живеење, без да заборават на својата креативност и потреба од уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ